Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των χρηστών του διαδικτύου όταν αναζητούν για μία συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν, είναι να επισκέπτονται ιστοσελίδες - μηχανές αναζήτησης αποτελεσμάτων, όπως η google, η bing και η ask και να θέτουν εκεί μέσα το ερώτημα τους.

Στις μέρες μας οι περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν ιστοσελίδα. Αυτό σημαίνει ότι πλέον πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάταξη τους όταν οι υποψήφιοι πελάτες ψάχνουν για επιχειρήσεις σαν τη δική τους.
Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με την δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, αυτή της google.

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί απέναντι στην απειλή των αρχείων μας από κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσπαθεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας.


Πως μπορεί να τρυπώσει ένας ιός στον υπολογιστή μας?
Οι τρόποι που ένας ιός προσπαθεί να εισχωρήσει στο σύστημα μας πολλοί, άλλες φορές μέσω εξωτερικής συσκευής (usb, εξωτερικός δίσκος, dvd) που συνδέουμε στον υπολογιστή μας, άλλες φορές μέσω επισυναπτόμενων αρχείων σε email, άλλες φορές όταν προσπαθούμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο από μία ιστοσελίδα, άλλες φορές όταν επιχειρούμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο μέσω torrent, άλλες φορές αρκεί μόνο η επίσκεψη σε μια ιστοσελίδα..


Ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες αν μολυνθώ?
Αν είστε πολύ τυχεροί μπορεί απλά να παρατηρείτε μια μόνιμη αργοπορία στον υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση,λειτουργία και τερματισμό.
Αν είστε λιγότερο τυχεροί καταστροφή των σημαντικότερων αρχείων του λειτουργικού συστήματος που συνεπάγεται ανάγκη για format.
Αν δεν είστε και τόσο τυχεροί, μεταφορά εμπιστευτικών στοιχείων/αρχείων σας σε αγνώστους..
Αν δεν είστε καθόλου τυχεροί σημαίνει κρυπτογράφηση όλων των αρχείων σας με μηδαμινές πιθανότητες επαναφοράς..Ξεχνάτε αρχεία της δουλειάς σας και όχι μόνο, φωτογραφίες και γενικά όλα τα αρχεία...

Bitdefender Internet Security 2020

√ Απόλυτη προστασία κατά των Internet απειλών στα Windows
Καλύτερη ιδιωτικότητα με προστασία Webcam NEO
Βελτιστοποιημένη απόδοση διατηρεί την ταχύτητα και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε ασφαλή τα αρχεία σας
Αποτρέπει μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στα πιο σημαντικά αρχεία σας
Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε όταν ο υπολογιστής του προσβλήθηκε από ransomware και θα αναγκαζόταν να πληρώσει λύτρα αξίας χιλιάδων δολαρίων. Αυτό συνέβη το 2014 και όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι η πρώτη καταγεγραμμένη πράξη όταν ένας ιός υπολογιστή σκότωσε κυριολεκτικά έναν άνθρωπο. Σίγουρα η κατάσταση δεν βέλτιώθηκε από τότε.  Αντίθετα, τα θύματα πληθαίνουν και οι θύτες οι οποίοι καταφέρνουν να αποκτούν πρόσβαση σε όλο και περισσότερα δεδομένα, γίνονται διαρκώς πλουσιότεροι.

Είναι ακόμα πολύ νωπές οι αναμνήσεις από των επιθέσεων του Wannacry και του GoldenEye/ Petya που κατάφεραν να μολύνουν πλήθος υπολογιστών παγκοσμίως σε λίγοτερο από μία μέρα.

Πρόκειται για ένα ερώτημα που τίθεται συνεχώς από υποψήφιους πελάτες.

Όπως γράφουμε και σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας μας, για εμάς η ιστοσελίδα μιας επιχείρησης θεωρείται η ηλεκτρονική της βιτρίνα. Δεν αποτελεί δηλαδή ένα αγαθό ή μια συσκευή η οποία έχει συγκεκριμένη τιμή.