Μεγάλη έξαρση με παραπλανητικά email παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες προωθώντας τους email σύμφωνα με τα οποία οι λογαριασμοί τους παρουσιάζουν ασυνήθιστη συμπεριφορά, καλώντας να επιβεβαιώσουν τη ταυτότητα τους.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Αν κάποια στιγμή δοκιμάσουμε να μπούμε στο google ή facebook λογαριασμό μας από μία διαφορετική συσκευή από αυτές που μπαίνουμε συνήθως, η google και το facebook φροντίζουν να μας ενημερώσουν στο email που έχουμε δηλώσει σχετικά με αυτή τη δραστηριότητα, καλώντας μας να επιβεβαιώσουμε ότι ήμασταν εμείς και ο λογαριασμός μας δεν έχει παραβιαστεί από κάποιον τρίτο.

 

Ποιά είναι τα παραπλανητικά μηνύματα που λαμβάνουμε:

Google λογαριασμός

 

Στο email που φτάνει στο λογαριασμό μας, φαίνεται ότι η google μας ειδοποιεί πως μπλοκαρίστηκε μία προσπάθεια σύνδεσης στο λογαριασμό μας από άλλη συσκευή σε διαφορετική τοποθεσία. Στη συνέχεια μας καλεί να επιβεβαιώσουμε τη ταυτότητα μας.

Facebook λογαριασμός

 

Παρομοίως σε email που φτάνει στο λογαριασμό μας το facebook μας ειδοποεί ότι παρατηρήθηκε σύνδεση στο λογαριασμό μας από μία νέα συσκευή και στη συνέχεια μας καλεί να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα μας.

 

Πως θα καταλάβουμε ότι είναι παραπλανητικά email

1. Αν λαμβάνουμε τα email σε λογαριασμό που δεν έχουμε δηλώσει ούτε στη google ούτε στο facebook.

2. Παρατηρώντας το email του αποστολέα αλλά και του παραλήπτη.

3. Αν τα email αυτά έρχονται στο φάκελο με τα ανεπιθύμητα

 

Τι πρέπει να κάνουμε

Αποφεύγουμε οπωσδήποτε να απαντήσουμε στο email ή να κάνουμε κλικ πάνω στα κουμπάκια που βρίσκονται εντός του email και τα οποία παραπέμπουν σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια. Φροντίζουμε να διαγράφουμε τα συγκεκριμένα email ή να τα αφήνουμε στο φάκελο με τα ανεπιθύμητα.

 

Ποιά είναι η πρόταση της Houseofweb

Πρόταση μας είναι οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα email που λαμβάνουν από άγνωστους παραλήπτες.Ποτέ δεν απαντάμε σε αγνώστους παραλήπτες και δεν κάνουμε κλικ σε συνδέσμους που βρίσκονται μέσα στα email τους.

Προστατεύουμε τον υπολογιστή μας με αξιόπιστη λύση antivirus, όπως είναι οι κορυφαίες λύσεις της Bitdefender: Internet Security, Total Security ή Gravity Business Security για δίκτυα επιχειρήσεων.

Η Houseofweb βρίσκεται στη διάθεση σας για να προστατεύσει τους υπολογιστές σας, έτσι ώστε να πλοηγείστε στο διαδίκτυο χωρίς άγχος και με ασφάλεια! 

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!